Därför kommer ditt framgångsrika företag att gå under

Allt kommer att gå under – även ditt framgångsrika företag. Det menar Magnus Penker och konstaterar att du inte har en chans att rädda det från elefantkyrkogården, hur mycket du än filar på marginalerna.
I sin serie ”Innovationsgurun” besvarar han den enda frågan han dedikerat sitt liv åt att få svar på: ”Varför är vissa företag mer framgångsrika än andra?”.

Timing, ledarskap och kontakter sägs vara vanliga bakomliggande faktorer till framgång. Innovation 360-koncernens vd och grundare Magnus Penker menar dock att det inte stämmer – men att det faktiskt finns ett framgångsrecept för att lyckas skjuta undergången på framtiden.

Efter att ha lanserat tio startups och lett fler än trettio små och mellanstora företag samt sammanställt världens största databas med innovationsprojekt har han skrivit serien ”Innovationsgurun”. Den ger dig som företagare de verktyg du behöver för att din verksamhet ska ha möjlighet att bli ett av de unika bolagsfenomen som överlever utmaning efter utmaning, samtidigt som du ser dina konkurrenter falla som furor omkring dig.

Hitta innovationsbalansen
I "Innovationsgurun" får du genom konkreta exempel och intressanta anekdoter följa med på en resa som utforskar den roll som innovation har spelat för många företags framgångar. Du lär dig förstådet kända kända”,det kända okända” och det okända okända”; de tre innovationshorisonter som varje företagare behöver ha ögonen på för att bli långsiktigt framgångsrika. Magnus Penker berättar även om S-kurvan; det förutbestämda mönster som präglar allt liv och hur den är essentiell att förstå om du vill hålla ditt företag levande över till – och förklarar balansen mellan traditionell och radikal innovation.

Vill du lyssna på "Innovationsgurun"? Testa kostnadsfritt hos Storytel i 30 dagar

Penker tittar närmare på hur det kommer sig att stora företagsgiganter och briljanta startups så totalt har kunnat missuppfatta värdet av innovation att de har gått i konkurs. Han ger även exempel på hur kända företag har gjort för att lyckas överleva såväl mördande konkurrens som dramatiska teknikskiften – och hur deras tillvägagångssätt skilde sig från de som misslyckats.

Magnus Penker är vd och grundare av Innovation360-koncernen. Han är en erfaren talare, toppkonsult och en prisad och inspirerande entreprenör. Magnus inte bara en internationellt känd ledare inom innovation, hållbarhet och företagsomvandling; han är dessutom redaktör på ”The international journal of innovation science” och en hyllad talare i prestigefyllda globala forum och evenemang.

Under det senaste decenniet har han varit verkställande konsult för världsomspännande uppdrag inom innovation, AI och digitalisering. Som ett resultat av sina framgångar har han fått titeln ”Most innovative CEO Sweden 2016” av Business Worldwide Magazine och hamnat på CEO Monthlys lista ”Global Top 100 CEO” 2018.

Magnus Penker har lanserat 10 nystartade företag och sålt  fler än 30 små- och medelstora företag över Europa. Nu är han aktuell med serien "Innovationsgurun" som du kan lyssna på hos Storytel.

Läs mer

Boka en föreläsning med Magnus Penker här