Möt innovationsgurun: Det här är Magnus Penker

En regnig dag på Henley Business School, nära Oxford i England, började masterstudenten Magnus Penker fundera över varför vissa människor står i regnet och förbannar vädergudarna medan andra försöker montera mikroturbiner i trattar så att regnvattnet kan försörja hushållet med el. Han konstaterade att där vissa ser problem ser andra möjligheter – och nu, två decennier senare, är han en av Sveriges mest hyllade innovatörer.

Magnus Penker har en forskarutbildning i datavetenskap på CTH och en master i företagsadministration från Henley Business School. Under 20 år arbetade han som managementkonsult och han är författare till bästsäljande amerikanska böcker om digitalisering och IT-teknik. 2016 korades Magnus Penker till Sveriges mest innovativa vd av Business Worldwide Magazine och två år senare konstaterade magasinet CEO Monthly att han var en av världens 100 främsta företagsledare.
Vill du veta mer om Magnus Penker? Klicka här

Från sin bas i New York har han hjälpt allt från tidiga entreprenörssatsningar till några av världens största bolag och fonder att innovera, utvecklas och förändras, samtidigt som han vid sidan av lett fler än trettio små och mellanstora europeiska företag. Han har lanserat tio startups och sammanställt InnoSurvey®, världens största databas med innovationsprojekt som innehåller data från 5 000 företag i 105 länder och gör det möjligt att analysera, ge råd till företag, företagsledare och forskare runt om i världen.

Nu släpper Magnus serien "Innovationsgurun", i vilken han baserat på all sin samlade kunskap svarar på frågan han ställt sig sedan den regniga dagen i England: ”Varför är vissa företag mer framgångsrika än andra?”.

Vill du lyssna på "Innovationsgurun"? Lyssna kostnadsfritt i 30 dagar hos Storytel

I "Innovationsgurun" får vi följa på en resa genom världskända företags uppgång och fall. Vi får svar på varför företaget med de gula taxibilarna i Chicago ansökte om konkurs 2015 och varför entreprenören som blivit självutnämnt ansikte utåt för världens mest exklusiva elbil borde kastas ut ur bolaget. Dessutom förklarar Magnus varför Sverige egentligen förlorar innovationskampen, trots att vi sägs vara ett av världens mest innovativa länder.

Han dissekerar företagens innovationsstrategier och förklarar på ett lättsamt och pedagogiskt sätt hur de tänkte, men berättar också var det slog slint någonstans. Magnus ger oss verktygen vi behöver för att lyckas överleva såväl mördande konkurrens som stora, dramatiska teknikskiften – och avslöjar hur det kommer sig att företagsgiganter och startups så totalt har kunnat missuppfatta värdet av innovation att de gått i konkurs.

Lyssna på serien hos Storytel – testa kostnadsfritt i 30 dagar

Magnus Penker är vd och grundare av Innovation360-koncernen. Han är en erfaren talare, toppkonsult och en prisad och inspirerande entreprenör. Magnus inte bara en internationellt känd ledare inom innovation, hållbarhet och företagsomvandling; han är dessutom redaktör på ”The international journal of innovation science” och en hyllad talare i prestigefyllda globala forum och evenemang.

Under det senaste decenniet har han varit verkställande konsult för världsomspännande uppdrag inom innovation, AI och digitalisering. Som ett resultat av sina framgångar har han fått titeln ”Most innovative CEO Sweden 2016” av Business Worldwide Magazine och hamnat på CEO Monthlys lista ”Global Top 100 CEO” 2018.

Magnus Penker har lanserat 10 nystartade företag och sålt  fler än 30 små- och medelstora företag över Europa. Nu är han aktuell med serien "Innovationsgurun" som du kan lyssna på hos Storytel.

Läs mer

Boka en föreläsning med Magnus Penker här